Presentation av Vinnarportföljen!

Presentation av Vinnarportföljen!

Vad är det för namn och vad skall det betyda?

Liksom mitt instagramkonto med samma namn, som är helt YOLO-baserat, skall man inte ta det på allt för stort allvar. Utan det är namnet på min högriskportfölj och det är helt enkelt ett sätt att manifestera en målbild med den. Januari 2020 startade jag upp vinnarportföljens instagramkonto då jag var stolt som en tupp över portföljen som då hade gått upp dryga 50% under 2019. Någonstans tänkte jag nog att den inte skulle kunna gå så bra ett år till, men att det gäller sätta ribban högt.

Det kändes som en kul grej som förhoppningsvis kunde jag inspirerar någon annan genom kontot. Dessutom blev det som en dagbok där jag kan titta tillbaka på mina innehav och funderingar. 

2020 var ju ett knasigt år och jag hade verkligen rätt innehav då de trender jag spanat in fick en boost tack vare pandemin. Förra året klockade portföljen in med ett resultat på 86% avkastning och hade på de två åren växt till att bli min största portfölj.

Tankar bakom portföljen

Något som funkar för mig, och går helt emot alla regler kring hur man skapar målbilder är att stolpa upp vad jag INTE vill, för att sedan kunna komma fram till VAD jag vill.

Så här kommer några saker som Vinnarportföljen inte är:

 • Ingen modellportfölj för diversifierat sparande
 • Inte en portfölj för de som precis påbörjat sin resa med aktier och fonder.
 • Ej baserad på teknisk analys av enskilda aktier
 • Inte en Tradingportfölj (även om jag ibland trimmar positionerna).
 • Inte facit!  Jag är en lekman med stort intresse för privatekonomi i allmänhet och av aktier i synnerhet.

Den är helt enkelt min egen portfölj. Där jag har den del av mitt kapital jag vill, vågar och kan, ta en hög risk med. 

Vinnarportföljen är:

 • en portfölj att inspireras av.
 • En portfölj som jag  hoppas kan väcka intresse för andra att ta nästa steg i sin egen resa på börsen.
 • Visa att det ibland är bra att tänka utanför boxen. Att det finns olika sätt att analysera enskilda bolag och dess potential utifrån ett sätt som passar just dig.
 • Baserad helt och hållet på min egna hemsnickrade variant av omvärldsanalys och mina trendspaningar.
 • Långsiktig. De innehav jag tar in har jag för avsikt att hålla minst 12 månader. MEN ändras min uppfattning kommer jag inte gifta mig med några enskilda innehav (medveten om ordvalet långsiktig kanske inte är helt korrekt, men, ja..).
 • Transparent, jag kommer löpande dela innehaven och resultatet av hur den går.

Hur jag kommer fram till kandidaterna i vinnarportföljen och vad den där hemsnickrade omvärldsanalysen är för något, ja det är ju ett bra uppslag för nästa inlägg.

Här nedan är nuvarande innehav samt hur de gått sedan inköp.

För medlemmar hos Augere kommer jag även publicera alla köp/sälj direkt när de sker, samt redovisa vilka aktier jag har på min bevakningslista som ytterligare inspiration. Testa 7 dagar gratis på valfritt medlemskap.

Vänliga hälsningar,

Fredrik Hamström