Vanliga frågor

Discord är en gratis röst-, video- och textchattapp som används av tiotals miljoner människor i åldrarna 13+ för att prata och umgås med andra som delar samma intressen. Läs mer om Discord.

Augere består av personer med olika bakgrunder och erfarenheter som har hittat varandra i ett brinnande intresse för börsen och aktiv handel.

Vi använder en kombination av teknisk- och fundamental analys där vi främst fokuserar på tekniska aspekter som rörelser i aktiekurser för att försöka avgöra om en aktie är köpvärd eller inte vid en given aktiekurs. Genom att analysera dessa rörelser försöker vi räkna ut mönster och beteenden med hjälp av historisk data. Man kan säga att en stor del av kärnan i analysen är förutsägbarheten i det mänskliga beteendet då vi människor tenderar att göra samma sak om och om igen. Som komplement till den tekniska analysen tar vi även hänsyn till en något mer grundläggande fundamental analys som ser marknadsläge, senaste rapporter, förväntningar och kommande triggers.

Nej, informationen du hittar i vårt community eller på vår hemsida är inte personlig finansiell rådgivning eller enskilda personliga investeringsrekommendationer. Augere råder alla medlemmar att göra en egen självständig analys av olika tillgångar eller kontakta sin finansiella rådgivare innan medlemmen investerar i dem. All handel med finansiella instrument innebär en risk och du riskerar att förlora hela eller delar av ditt investerade kapital.

Genom att logga in på vår medlemsportal kan du komma åt inställningarna för din prenumeration.

Inställningar.

Det kan du göra, även det sköter du via medlemsportalen som du hittar här nedanför.

Inställningar.

En gång i månaden dras pengarna från ditt kort, du kan se exakt vilket datum det görs via medlemsportalen som du hittar här nedanför.

Inställningar.

Nej, vi har ingen uppsägningstid, om du väljer att avsluta din prenumeration så kommer du ha tillgång till tjänsten under den tid du har betalat för och sedan avslutas prenumer

Du når oss enklast på vår mailadress som du hittar nedan. Är du medlem kan du även kontakta oss via supportfunktionen i Discord.

info@augere.se

ETP betyder ”Exchange Traded Product” och benämns vanligtvis ”Börshandlade Produkter” på svenska. Det är ett samlingsnamn för finansiella instrument som är noterade på en börs och följer värdet på en underliggande tillgång, såsom en aktie, ett index eller en råvara. Till exempel är börshandlade fonder (ETF:er), bull & bear-certifikat, warranter och mini futures några av de vanligaste ETP:er noterade på svenska börser. Exempel på underliggande tillgångar är index som OMXS30 och S&P 500, råvaror som silver eller guld samt aktier som Amazon eller Apple

Nej, du måste använda din bank eller nätmäklare för att investera i aktier eller andra finansiella instrument.

Teknisk analys är en analys- och handelsdiciplin som används för att utvärdera investeringar och identifiera handelsmöjligheter genom att analysera statistiska trender som samlats in från handelsaktiviteter, såsom prisrörelse och volym. Idén är att tidigare handelsaktivitet och prisförändringar för ett värdepapper kan vara värdefulla indikatorer på värdepapprets framtida prisrörelser.

Fundamental analys (FA) är en metod för att mäta ett värdepappers inneboende värde genom att undersöka ekonomiska och finansiella faktorer i det underliggande företaget. Analytiker som använder sig av FA studerar allt som kan påverka värdepapprets värde, från makroekonomiska faktorer som samhällsekonomins tillstånd och branschförhållanden till mikroekonomiska faktorer som effektiviteten i företagets ledning och hur företagets finansiella rapporter och prognoser ser ut.

Det görs via medlemsportalen som du hittar här nedanför.

Inställningar.