Om oss

Vilka är vi?

Augeres resa började i maj 2021. I ett klimat där få seriösa börs- och tradingalternativ fanns tillgängliga gick Alexandro, Jonas och Arvid samman och grundade bolaget med visionen att skapa Sveriges mest kompletta tradingcommunity. Lanseringen för kunder skedde i augusti samma år.

Med seniora bakgrunder från Avanza, Morgan Stanley, teknologi och entreprenörskap samt knytandet av flera av landets mest erfarna professionella traders stod det tidigt klart att denna uppsättning talanger kompletterade varandra utmärkt. Redan ett år efter starten har Augere kommit att bli en tongivande branschledare inom aktiv handel och trading.

#1 Sveriges främsta community för trading

2000+

Medlemmar

50+ år

Erfarenhet av trading

10+ år

Kunskap av börshandlande produkter

Har du några frågor?

Sociala medier

Augere växer så det knakar! För att aktivt möta handelsefterfrågan i vår ständigt ökande medlemsbas söker vi nu efter talangfulla traders för anställning på Augere, idealt sett professionella eller semiprofessionella handlare. 

Vi söker två traders med gedigna trackrecords som sträcker sig minst två år tillbaka i tiden. Observera att detta är ett absolut måste för att överhuvudtaget övervägas! Trackrecorden ska innefatta en tydligt dokumenterad handelshistorik samt en sammantagen PNL och/eller Sharpe-kvot. 

Anställningen gäller 25-50 % enligt överenskommelse och med möjlighet till fulltidsanställning på sikt. 

Ribban ligger högt. Om du passar in på vad vi söker ser vi fram emot din ansökan. Skicka CV och personligt brev till robert@augere.se

/Augere
I tisdags bjöd FED på få överraskningar och Powell ser ingen svaghet i banksystemet. Han ser risk för en mild recession i USA senare i år och det mest troliga är att detta var deras sista räntehöjning i denna cykel. Vilket är helt väntat av marknaden som bekant prisar in multipla räntesänkningar under hösten och in i 2024. Ett problem är att de faktiskt höjde räntan i tisdags och flykten från amerikanska bankkonton in i penningmarknadsfonder (det som fått flera regionala banker på fall under våren), lär knappast avta kortsiktigt. 

Under torsdagen riktades blickarna mot ECB som höjde väntat med +0,25 %, efter stängning kom Apple med sin rapport och idag (fredag) kommer sysselsättningssiffror från USA.

//David Bagge från Augere

#augere #fed #ränta #trading #makronyheter #tenbagger
VD:n från kryptobörsen @trijo.se och en av Augeres medgrundare Arvid gästar oss igen där han kommer hålla en föreläsning den 4 maj 12:00 – 13:00, om följande punkter: 

1. Myter kring krypto

2.Introduktion till krypto och dess utveckling

3. Kryptomarknadens prestation under året - en jämförelse med guld som inflationshedge

4. Uppdateringar i Ethereum som tillåter upplåsning av stakead ETH

Endast för medlemmar. Om du vill lyssna in så kan du prova vårt Basic-medlemskap första månaden gratis på vår hemsida!

#augere #trijo #krypto #ethereum #bitcoin
Gör dig redo för nästa FOMC-möte med Augeres FED Night! Häng med oss på en kväll fylld av expertanalys, marknadsinsikter och eventuella handelsmöjligheter när vi följer Federal Reserves senaste räntebeslut och marknadsreaktioner. En av våra traders, David Bagge kommer att guida dig genom FOMC-uttalandet, presskonferensen och marknadsreaktionen, och ge dig värdefulla insikter längs vägen.

#augere #bagge #fed #börsen
OBS.
Fel tid i bilden, Q&A:n är från 18:00 till 19:00.

ETP Q&A MED ARVID!

Arvid har arbetat i finansbranschen sedan 2013 och är en av medgrundarna till Augere. Han startade sin karriär på Avanzas kundsupport där han inledningsvis jobbade extra samtidigt som han studerade finans och marknadsföring på Stockholms universitet. Efter sina studier blev han kvar på Avanza i ca sex år och hann under den tiden jobba med bland annat sociala medier, tredjepartsdistribution och avslutningsvis hade han rollen som produktspecialist för börshandlade produkter. Augusti 2019 flyttade han till London för att börja jobba för den amerikanska banken Morgan Stanley och bli en del av det team som emitterar och prissätter ETP:er (börshandlade produkter). Idag är Arvid VD för kryptobörsen Trijo och Augeres produktspecialist för ETP produkter.

Ta detta tillfälle att ställ dina frågor och få svar direkt från Arvid, en av våra mest erfarna experter inom börshandlade produkter. I denna öppna Q&A-session kommer vi diskutera hur du kan använda och dra nytta av ETP produkter i ditt investerande!

Länk: https://augere.clickmeeting.com/etp-q-a-med-produktspecialist-arvid

#augere #ETP #trading #trijo #QnA
LIVE MED ANTON!

På torsdag klockan 20:00 kommer Anton hålla i en live här på Augere! Tanken är att gå på djupet med hur jag handlar, detta för att du och medlemmar ska få en full förståelse för den handelsinspiration jag delar. Genom att förstå de tekniska resonemang som leder fram till trades rustas du bäst möjligt för att kunna plocka inspirationsrussinen ur tradingkakan. Anton är en  trader på Augere med en studiebakgrund i finansiell ekonomi samt några år i ryggen som aktiv handlare.

Liven täcker följande saker:

Min tradingfilosofi. Vem jag är som person, men framförallt som trader

Track record. Hur har jag presterat pre-Augere?
Min tekniska handel. Här går jag igenom vilka indikatorer, time frames, prisformationer och handelsmönster jag tittar på och varför.

Handelsstruktur. Hur jag sätter mina entries, stoplossar och take profit-nivåer.

Vad jag handlar och varför. Alla har vi våra underliggande favoriter. Här går jag igenom mina och varför just de made the cut.

Riskhantering. Genom att förstå min riskfilosofi kan du enkelt anpassa min inspiration till att matcha din egen riskvillighet. Ingen sko passar alla fötter.

Frågestund. Vad vore en live om du som medlem inte får möjligheten att ställa frågor och interagera själv? Självklart har vi tänkt på den biten.

#augere #trading #anton #börsen #aktivhandel
FREEMIUM PÅ AUGERE!

Idag är en sensationell dag, för idag lanserar vi på Augere ett helt nytt medlemskap. Det är med stolthet som vi nu rullar ut mattan för freemium!

Med Augeres freemium får du full tillgång till SAMTLIGA våra traders handelsgolv samt Augeres produktbotar! Och detta helt utan kostnad!

Glöm avgifter för att inspireras av våra erfarna traders. Lägg pengarna på din handel istället! 

#augere #freemium #medlemskap #börsen #tradingsignaler #gratis
Börsnyheter! 

Efter att lastbilstillverkaren Volvo presenterade preliminära siffror för det första kvartalet på tisdagskvällen ökade aktien med +7,6 procent vid marknadsöppningen. Det justerade rörelseresultatet på 18,4 miljarder kronor överträffade förväntningarna, som enligt Infronts senaste sammanställning var 12,1 miljarder kronor. Den viktiga lastbilsmarginalen ökade till 14,2 procent (12,5).

Citi gör bedömningen att det första kvartalets positiva resultat kan leda till en 15-procentig ökning av marknadens genomsnittliga estimat för Volvos vinst per aktie för helåret 2023.

#volvo #augere #nyheter #börsen
Framgångsrik trading är ett numbers game, ett stadigt byggande av kapital. Ju stabilare utveckling och ju mindre risk du har, desto bättre och mer robust. Det är därför av största vikt att ingen enskild förlust kan ha en stark inverkan på den totala portföljen. Helst ska ingen enskild trade någonsin kosta den totala portföljen mer än en procent, gärna betydligt mindre än så. 

Visst, genom att köra med ansvarsfulla positionsstorlekar missar man ut på en hel del saftiga plusresultat när saker går vägen för en. Men för den som är tålmodig och kan motstå FOMO:ns sirensång är det priset man betalar för att gardera sig mot svårreparerad skada. Allt kokar ned i matematik.  

För att behålla en kontrollerad risknivå är stoplossen A och O. Utan den trampar portföljen på minerad mark.

Följande tabell visar hur mycket du måste vinna om du förlorat en viss procent. Det är lättare att förlora -90 % än det är att vinna +900 %.

Stop-Loss är en gräns som du själv sätter i en position på förhand för att kontrollera risken. Det är mycket viktigt att aldrig hålla kvar en position förbi denna nivå.

#trading #augere #stopploss #aktivhandel #börsen
Tre boktips vi på Augere rekommenderar om du vill bli en vassare trader!

"Elliott Wave Principle" är skriven av Frost och Prechter som utforskar teorin om att finansiella marknader följer cykliska mönster som i sin tur kan användas för att förutsäga framtida marknadsrörelser. Teorin bygger på att marknadspriserna rör sig i vågor som kan identifieras och analyseras med hjälp av Elliott Wave Principle. Boken är välkänd inom finansvärlden och används ofta som en referens för teknisk analys. 

"Market Wizards" är en bok skriven av Jack D. Schwager som ger en inblick i livet och handelsmetoderna hos några av de mest framgångsrika aktiehandlarna på Wall Street. Boken är baserad på intervjuer med dessa handlare och ger en fascinerande inblick i deras tankesätt, handelsstrategier och framgångsrika tillvägagångssätt. Boken är populär bland handlare och investerare och har blivit en klassiker inom finanslitteraturen. 

"The Disciplined Trader" är en bok skriven av Mark Douglas som fokuserar på beteendepsykologi inom trading. Boken ger insikter i hur ens mentala tillstånd kan påverka handelsbeslut. Vidare ger den tips om hur man kan behålla disciplinen i handeln genom att hantera sina rädslor och begär. Douglas betonar vikten av att ha en väldefinierad handelsplan samt förmågan att hålla fast vid den trots känslomässiga påverkningar. Boken är en viktig läsning för handlare som söker att förbättra sin mentala inställning och handelsdisciplin.

#trading #boktips #augere #börsen #jackdschwager #markdouglas
Ett angenämt Traders Club event igår i samarbete med @vontobel och NGM! Stort tack till alla som kom igår! 

#tradersclub #ngm #vontobel #augere #trading #börsen
Psykologi och trading med Peter!

Vem är Peter?
För att kunna leva ett liv helt i min smak där jag kan sätta mina fritidsintressen i fokus är jag numera bosatt i Årebo. Detta hade inte varit möjligt utan min trading. Skidåkning, cykling ned för berg och löpning i naturen är något som får mig i helt rätt mindset. Jag har nu varit sex år på börsen och tradat aktivt i cirka två år.

Jag har ett oerhört stort idrottsintresse och har själv utövat flera idrotter på elitnivå såsom ishockey, crossfit och tyngdlyftning. Detta ledde till att jag började grotta ner mig i den mänskliga psykologin, dess olika aspekter, hur vi tänker och varför, samt hur detta påverkar oss i vardagen och i prestationskrävande situationer. 

Därför kommer jag nu hålla en föreläsning just kring denna punkt: psykologi.

Föreläsningen kommer binda samman människans psykologi med det som vi alla älskar här, nämligen trading. Vi kommer framförallt prata om följande tre punkter:

- Varför ens psykologi är en del av trading

- Grundläggande anatomi/fysiologi om varför olika känslor uppstår när vi hamnar i kända och okända situationer

- Vilken personlighetstyp har jag? Matchar det sättet jag tradar på? 

Därtill tillkommer förstås många fler matnyttiga ämnen och infallsvinklar som kan hjälpa dig i din handel.

Länk för registrering 🧷: https://augere.clickmeeting.com/psykologiforelasning-med-peter

#trading #psykologi #augere #aktivhandel #börspsykologi
David Bagge slår till med ett citat många traders kan nog relatera till! 

Börsens toppar och dalar är oundvikliga, ett icke-förhandlingsbart fenomen. En av Augeres grundpelare är att lära och inspirera våra medlemmar hur man kan surfa på den oundvikliga börsvågen.
ÅRETS FÖRSTA TRADERS CLUB!
 
Äntligen är det dags igen! 
 
Onsdagen den 15 mars kommer vi på Augere anordna årets första Traders Club-event tillsammans med @ngmmarkets och @vontobel ! Och inte nog med det, eventet kommer att ske i NGM:s splittrans nya lokaler på Stureplan i Stockholm!
 
På eventet får du ta del av intressanta föreläsningar, härligt mingel med fantastiska människor samt dryck och tilltugg. Traders Club är det ultimata sättet att förena tradingentusiaster med branschfolk i en avslappnad miljö.
 
Det kostar ingenting att komma, dock är antalet platser begränsade. Vänligen emaila din anmälan till robert@augere.se om du önskar komma så skriver vi upp dig på gästlistan. Det går även bra att ta med en vän eller två. Meddela då detta i anmälan. 

Observera 18-årsgräns. 
 
När: onsdagen den 15 mars klockan 17:30-20:00
Var: i NGM:s lokaler på Stureplan 2 i Stockholm
 
Varmt välkomna!
 
/Augere
Imorgon, tisdagen den 28 februari, kommer Massi (@a.diary.of.a.daytrader) ta över Augeres Instagram-konto! 
 
Det innebär att han kommer lägga upp stories under dagen där ni som följare får möjligheten att ställa frågor direkt till Massi.
 
Om det är något ni vill veta om Massis trading eller andra generella frågor om honom eller Augere så har ni möjligheten att ställa dom imorgon!
This error message is only visible to WordPress admins
Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.

Augere är ett mediebolag som publicerar köp- och sälj-analyser i olika tillgångar. Augere har utgivningstillstånd och det som publiceras omfattas av tryckfrihetsförordningens och yttrandefrihetsgrundlagens regelverk.
Inget av det vi delar är personliga investeringsrekommendationer eller råd. Tänk på att handel med värdepapper innebär en risk för att du förlorar hela din investering. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.