Nyheter

SAMARBETE MED SOCIETE GENERALE

20 januari, 2023

Under januari 2023 har Augere och Societe Generale ingått ett samarbete genom vilket Augere kommer introducera SG:s produkter i sitt community för att bredda medvetenheten om börshandlade produkter.  

 Societe Generale är en av de ledande europeiska emittenterna för börshandlade produkter med fokus på bland annat Sverige. Augere erbjuder utbildning, analyser och ett virtuellt handelsgolv för börsentusiaster och investerare som söker en hävstångsexponering mot index, aktier eller råvaror med hjälp av börshandlade produkter. 

 Genom samarbetet med Societe Generale avser Augere bredda förståelsen för warranter på den svenska marknaden och hur man på ett effektivt men riskmedvetet vis kan använda börshandlade produkter för att uppnå sina investeringsmål. 

 

Samarbetet med Societe Generale ligger helt rätt i tiden, i synnerhet eftersom vi ser en kraftigt tilltagande efterfrågan på plain vanilla-warranter. Det gör att vi bättre kan tillgodose våra kunders ökande efterfrågan på börshandlade produkter. 

 Alexandro Andersson
VD Augere

Societe Generale is delighted to partner with Augere, offering more investment options to Augere’s trading community thanks to our diversified product range and our long experience in providing issuance and market making services for the listed products market in the Nordics

Helio da Silva Claudio
Head of Public Distribution

Kommunikation och förtydligande gällande förra veckans oklarheter

4 oktober, 2022

 

Under fredagen förra veckan uttrycktes kritik på Twitter gällande Augeres verksamhet och kommunikation. Detta är såklart tråkigt, samtidigt som det ger oss utrymmet att ytterligare förtydliga vår kommunikation för att undvika missförstånd

I samband med grundandet av Augere gick våra advokater igenom vilka licenser vi behöver. Då vi inte ger några personliga handelsrekommendationer fordras inget tillstånd från FI, utan snarare utgivningstillstånd varpå vi lyder under myndigheten för press, radio och TV.

 

Samtidigt som alla siffror och all data vi presenterar är korrekta inser vi att de kan presenteras på ett tydligare vis. Vi har blivit varse att somliga saker som vi bedömt som tydliga inte varit tydliga nog. Vi avser därför ge en ytterligare så klar och nyanserad bild som möjligt av Augere som bolag samt våra tjänster och vad exakt de innebär.

 

Är er verksamhet pump and dump?

Augere är ett svenskregistrerat aktiebolag. Vi följer alla föreskrivna lagar och regler. Så kallade pumps and dumps är olagliga och straffbara enligt svensk lag. Pump and dumps sker uteslutande i mindre bolag med låg handel varpå ett fåtal personer kan påverka kursen avsevärt.

 

Våra traders handlar inte i småbolag. All handel sker nästan uteslutande via börshandlande produkter där en emittent tillgodoser likviditeten. De underliggande tillgångarna vi handlar med är framförallt index och råvaror. Vid händelse av att vi handlar stamaktier sker så enbart i stora bolag med hög omsättning.

 

Betal-Discords är bara scams!

Det är sant att många oseriösa aktörer använder Discord. Men oseriösa aktörer använder även Telegram, sociala medier, email och andra kommunikationsmedel. Det betyder inte att kommunikationsmedlen i sig är oseriösa. Discord är en fantastisk plattform för att skräddarsy vår kommunikation så att den möter våra kunders behov och önskemål. Vi uppdaterar den regelbundet i enlighet med våra kunders feedback.

 

Därutöver är Augere ett kunskapscommunity i vilket erfarna traders delar med sig av sin kunskap och erfarenhet med syftet att lyfta alla till en högre nivå.

 

Hur hög hävstång använder ni?

Våra traders använder olika hävstång beroende på den individuella handelsstilen, riskprofilen och volatiliteten på den underliggande. Valutor, exempelvis, har överlag små rörelser jämfört med aktier. De fordrar därför en högre hävstång för att uppnå samma resultateffekt. Med det sagt innebär en för hög hävstång i relation till den underliggandes volatilitet alltid hög risk.

 

Vi rekommenderar att ingen enskild trade någonsin utgör mer än 5-10 % av ditt kapital, hävstång inkluderad. Då vi alltid använder stoplossar innebär detta att den samlade risken på det totala kapitalet inte överstiger 0,35-0,70 %.

 

Lansering av Traders Club

28 april, 2022

Nytt koncept på NGM för traders och börsintresserade. Nu kan du umgås med likasinnade i NGM:s lokaler i centrala Stockholm på en AW tilslammans med Augere. Träffa våra Traders och lyssna på det senaste från finansmarknaden. I en avslappnad miljö med dryck och tilltugg. 

Börsöppning på NGM i samband med Internationella kvinnodagen

8 mars, 2022

Tillsammans med Vontobel, NGM och FemInvest står Augere värd till ett exklusivt börsöppningsevent på NGM i samband med internationella kvinnodagen. FemInvest och Augere bjöd in sina kvinnliga medlemmar för att lyssna på representanter från Stockholms Stad, Vontobel och Augere.

Samarbetsavtal med Vontobel

28 februari, 2022

Vontobel är en av de främsta leverantörerna av börslistade hävstångsprodukter i Europa samt Norden och Augere med utbildning, analyser och Sveriges första virtuella handelsgolv med fokus på hävstångsprodukter och trading. Under våren kommer du hitta flera av Augeres analyser på Vontobels blogg och tillsammans planerar vi olika event, både fysiska och digitala, för dig som är intresserad av aktiv handel.

“Våra medlemmar handlar till största del med Vontobels produkter redan så det här partnerskapet känns väldigt naturligt. Ett närmare samarbete kommer hjälpa våra medlemmar att få stöd och kunskap i hur produkterna fungerar för att undvika vanliga misstag.”

– Alexandro Andersson, VD Augere

“Att utveckla och sälja trading- och hävstångsprodukter är en av Vontobels kärnkompetenser. Vår djupa kunskap, innovativa erbjudande och ledande market making är nyckelfaktorer för vår europeiska framgång. Vi ser fram emot ett samarbete med Augere och att kunna erbjuda era medlemmar ett unikt tillträde till trading.”

– Henrik Herrmann, Nordenansvarig för Vontobels investeringsprodukter

Lansering av Augers community 

1 september, 2021

Augeres resa startade våren 2021 med ett mål att skapa en plats som hjälper privatinvesterare att navigera i den djungel av råd och kurser som erbjuds på nätet idag. Nu kan vi äntligen presentera frukten av det arbetet i form av ett community där du kan följa etablerade traders och börsentusiaster.